مسعود اسفندیار مدیر عامل و نائب رییس هیات مدیره در جریان برگزاری مجمع سالیانه با تبریک اعیاد قربان و غدیر و سالگرد تاسیس این شرکت گفت: نفت پاسارگاد در سال 1382 با هدف مدیریت و بهره برداری از 6 واحد قیرسازی پالایشگاه های تهران، شازند اراک، آبادان، تبریز، شیراز و بندرعباس تاسیس شد.
مدیر عامل نفت پاسارگاد با ارائه گزارش عملکرد مالی شرکت متبوع خود در سال 1400 اعلام کرد: درآمد عملیاتی شرکت در سال 1400 بالغ بر هفت هزار و 985 میلیارد تومان شد که در مقایسه با رقم سال 1399 (چهار هزار و 920 میلیارد تومان) به میزان حدود 63 درصد رشد نشان میدهد.
وی ادامه داد: همچنین سود خالص نفت پاسارگاد در سال مالی 1400 بالغ بر 657 میلیارد تومان شد که این رقم در مقایسه با مدت مشابه در سال 1399 که 294 میلیارد تومان بود، 123 درصد رشد داشته است.
اسفندیار با اشاره به اعطای برخی مجوزهای بی ضابطه تولید قیر گفت: واحدهای زیرپلهای تولید قیر بعضا وی آر عراق را با درصدی وی بی مخلوط کرده و به نام قیر ایران صادر میکنند که باعث بی اعتباری قیر ایران میشود.
مدیر عامل و نایب رییس هیات مدیره نفت پاسارگاد سختی تامین وکیوم باتوم به دلیل میزان رقابت شدید و ورود برخی پالایشگاهها به حوزه تولید قیر و افزایش قمیت آن را از مشکلات عمده صنعت قیرسازی کشور عنوان کرد.
وی تصریح کرد: البته راهکارهایی برای تامین وی بی در سال جاری و سالهای آتی در نفت پاسارگاد پیش بینی شده تا حداکثر تولید را داشته باشیم.
وی، در خصوص استراتژی صادراتی شرکت افزود: با مذاکراتی که داشته ایم به دنبال تثبیت در بازارهای هدف و ورود به بازارهای جدید از جمله آفریقا هستیم تا نفت پاسارگاد قدرتمندتر از قبل ظاهر شود.
اسفندیار افزود: همچنین به دنبال تحویل قیر به صورت بشکه و فله در مقصد هستیم تا با حذف واسطهها، سودآوری شرکت تضمین شود.
مدیر عامل نفت پاسارگاد در مورد پروژههای توسعه ای شرکت نیز گفت: احداث مخازن توسعه انبارش کارخانه آبادان، احداث ترمینال مرکزی تولید و بسته بندی قیر در شهرک صنعتی بندرعباس، نوسازی و ارتقای سیستمهای کنترل و ابزار دقیق کارخانه تهران از جمله پروژههای توسعهای نفت پاسارگاد است.
وی اظهار داشت: همچنین ساخت یک اسکله اختصاصی در بندر امام خمینی(ره) در مرحله مطالعات اولیه قرار دارد.
به گفته مدیرعامل نفت پاسارگاد، پیرو اقدامات صورت گرفته در سال گذشته در خصوص اخذ تاییدیه بخشی از مطالبات شرکت نفت پاسارگاد از محل همکاری با وزارت راه و شهرسازی در ماههای انتهایی سال و در آخرین روزهای نهایی شدن بودجه سال ۱۴۰۱ و بر اساس جلسات مستمر با وزارت راه وشهرسازی و دیوان محاسبات و مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی موضوع مجوز تسویه مطالبات سنواتی در متن قانون بودجه عملیاتی شد که این تسویه از محل بودجه ۱۴۰۱ قطعاً صورت خواهد پذیرفت و در تلاش هستیم تا این تسویه حداکثر تا دو ماه آینده نهایی شود.
مدیرعامل نفت پاسارگاد در ادامه به برنامههای شرکت در بخش فروش داخلی نیز اشاره کرد و گفت: تعامل و رایزنی با سازمانهای متولی عمران کشور در بندهای مندرج در قانون بودجه و فروش غیر تهاتری و همچنین تدوین برنامه جامع بازاریابی با رویکرد تقویت دفاتر فروش و بهرهگیری از ظرفیت و توانایی نیروهای متخصص موجود در سازمان و رایزنی با بورس کالا جهت تنوع بخشی به شیوه های فروش و عرضه آن در بورس کالا بخشی از برنامههای شرکت در حوزه فروش داخلی است.
مدیر عامل نفت پاسارگاد تصریح کرد: در بخش فروش صادراتی شرکت در نظر دارد با ایجاد ساز و کار لازم جهت رقابتی شدن قیمت های ارزی محصول شرکت نفت پاسارگاد و توسعه زیرساختهای پایانههای صادراتی از جمله افزایش ظرفیت مخازن و پهلوگیری کشتی و تنوع بخشی به سبد محصولات تولیدی و پاسخگویی به نیازهای مشتریان و تقاضای بازارهای هدف، بخش فروش صادراتی را تقویت کند.
مدیرعامل نفت پاسارگاد گفت: قصد داریم سهم خودمان را از بازار وکیوم باتومهای تهاتری افزایش دهیم و برنامه افزایش سرمایه نیز در سال جدید تعریف نشده که به محض اتمام مطالعات اقتصادی پروژهها، برنامه افزایش سرمایه را مورد بررسی قرار میدهیم.
وی تاکید کرد: ما به عنوان یک قیر ساز بزرگ اعتراض خودمان را در خصوص واردات و تولید قیرهای بی کیفیت اعلام کرده ایم اما تصمیم گیرنده مراجع بالادستی هستند.
۹:۲۳