محمد راهی گفت: واحد تحقيق و توسعه نفت پاسارگاد به منظور متمركزسازي و هدايت فعاليت هاي تحقيقاتي و پژوهشي در حوزه هاي محصول و فرآيندهاي توليد، پاسخگويي مناسب به نياز مشتريان و امكان توليد محصولات متنوع مطابق با استانداردهاي معتبر بين المللي،راهبردهای متعددی را در دستور کار خود قرار داده است.
وی افزود: كاهش آلودگي هاي زيست محيطي، ارتباط و تعامل بيشتر با مراكز، دانشگاه ها و مؤسسات تحقيقاتي و مديريت و ارتقای دانش و تكنولوژي از جمله سیاست گذاری هایی است که در واحد تحقیقات و توسعه به آن توجه می شود.
مدیر واحد R&D گفت: در اين راستا با سرمايه گذاري مناسب و بررسي ساير مراكز تحقيقاتي معتبر، برنامه ريزي جهت خريد تجهيزات آزمايشگاهي و پايلوت هاي مناسب انجام گرفته است.
راهی افزود: ساختمان واحد تحقيقات در فضايي به مساحت بيش از 250 متر مربع و در 3 آزمايشگاه مجزا ساخته شده که آزمايشگاه هاي اين مركز با دقت نسبت به همه موارد استاندارد و ايمني طراحي شده و جهت انجام تحقيقات در زمينه قير مجهز و تكميل گرديده است.
راهی، يافتن روشهاي اقتصادي جهت افزايش كيفيت قير، حجم توليد ، دستیابی به منابع مناسب جهت جايگزيني ماده اوليه توليد قير(VB)، تنوع در بسته بندي و توليد انواع قير هاي پليمري و امولسيوني را از دیگر برنامه های واحد تحقیقات و توسعه عنوان کرد.
وی ادامه داد: بررسی پهنه بندي مناطق مختلف كشور از لحاظ شرايط آب و هوايي به منظور تعيين قير مناسب هر منطقه و تحقيقات بنيادي به منظور افزايش سطح دانش تخصصي در زمينه قير از جمله استفاده از انواع ترکیبات نانو و نانوکامپوزیت ها نیز از ماموریت های پیش روی واحد تحقیقات و توسعه است.
راهی بیان کرد: پروژه هاي متنوعي در اين واحد آغاز شده که در انجام آنها از همكاري ساير مراكز تحقيقاتي و دانشگاه ها از جمله دانشگاه صنعتي شريف، دانشگاه امير كبير و پژوهشگاه پليمر و پتروشيمي ايران، بهره گرفته شده است.
مدیر واحد تحقیقات و توسعه نفت پاسارگاد، همکاری با اداره استاندارد در جهت بروزرسانی و تدوین استانداردهای قیر کشور منطبق با آخرین تغییرات خواص محصولات قیری در دنیا و ارتقای دانش فنی مشتریان داخلی با استفاده از برگزاری دوره های آموزشی جامع قیر و فراورده های آن را از مهم ترین فعالیت های این واحد دانست.
راهی، همچنین تولید انواع گریدهای قیرهای خاص منطبق با استاندارد مشتریان صادراتی(کشورهای چین،هندوستان،روسیه و ...) را از دیگر دستاوردهای این شرکت عنوان کرد.
وی، گسترش ارتباط صنعت و دانشگاه و همکاری مستمر با بیش از 20 دانشگاه و ارتقاء دانش فنی و چاپ بیش از 20 مقاله تخصصی کاربردی در مجلات ISI و بیش از 80 مقاله در همایش ها و کنفرانس های داخلی را از اهم دستاوردهای واحد تحقیقات و توسعه نفت پاسارگاد دانست.
راهی به توسعه سبد محصولات شرکت و تولید انواع قیرهای ترکیبی خاص با فرمولاسیون جدید در کارخانه های تهران، آبادان و بندر عباس اشاره کرد و افزود: ارتقای دانش جامعه دانشجویی و مشتریان داخلی با نگارش و چاپ هندبوک دو جلدی قیر و کتاب قیر امولسیونی از دیگر فعالیت های این واحد است.
مدیر واحد تحقیقات و توسعه نفت پاسارگاد افزود: تولید آزمایشی و نیمه صنعتی انواع قیرهای اصلاح شده با پلیمرهای SBS ،EVA، لاستیک طبیعی و صادرات قیر اصلاح شده با پودر لاستیک بازیافتی CRMB و قیر امولسیونی تندشکن برای اولین بار از دیگر مواردی هستند که در واحد تحقیقات و توسعه طی سال گذشته صورت گرفته است.
راهی در پایان با اشاره به نام گذاری امسال با عنوان تولید، دانش بنیان؛ اشتغال آفرین، افزود: بر اساس تاکید و حمایت ویژه مدیرعامل مجموعه نفت پاسارگاد در خصوص ازرآوری و تولید محصولات دانش بنیان، اختصاص ساختار سازمانی ویژه در این حوزه مورد تصویب قرار گرفته که تاکنون نشست هایی در راستای تحقق این مهم نیز برگزار شده است.